Verwarmen met airco

Duurzaam verwarmen met airconditioning? Hoe werkt dat, wat zijn de kosten en hoe duurzaam is verwarmen met airco eigenlijk?

Eekels Airconditioning verwarmen met airco

Duurzaam verwarmen met een airco

Duurzaam verwarmen met airconditioning zal niet het eerste zijn waar jij aan denkt als je kiest voor een airco systeem voor in je huis of op je werkplek. Je wilt namelijk dat de airconditioning jouw huis koel houdt tijdens die warme zomerdagen. Maar wist je dat jij jouw woning ook duurzaam kunt verwarmen met een airco. Airconditioners kunnen naast koelen ook efficiënt verwarmen. Hierdoor kunt je makkelijk met één toestel het hele jaar door de temperatuur in de ruimte regelen.

Jouw leef-en werkomgeving duurzaam verwarmen met airco, ja dat kan dus! Tegenwoordig kunnen de meeste airconditioners naast koelen ook verwarmen. Een airconditioning kan dus in de koude wintermaanden gebruikt worden om jouw woonhuis gedeeltelijk mee te verwarmen. Hierdoor bespaar je op jouw gasrekening en heb jij een stuk minder last van de stijgende gasprijzen.

Leef- en werkomgeving duurzaam verwarmen met airconditioning

Duurzaam verwarmen met airconditioning

Duurzaam jouw huis verwarmen met airco?

Wil jij graag duurzaam en energiezuinig jouw huis verwarmen met een airconditioning?
Neem dan nu contact met ons op voor een gratis en vrijblijvende offerte op maat.

Hoe werkt verwarmen met een airco?

De airco systemen waarmee je kunt koelen én verwarmen, worden ook wel warmtepompen genoemd. Deze airconditioning systemen vervoeren warmte van de ene omgeving naar de andere met behulp van een koelmiddel. Deze innovatieve lucht-lucht-warmtepompen zijn een milieuvriendelijke manier om warmte aan de lucht te onttrekken. Zo kun je in de zomer met de airco de kamers in je huis koelen. De warmte van binnen wordt dan naar buiten afgevoerd. In de winter is het mogelijk om dat proces om te draaien. De warmtepomp wordt dan gebruikt om warmte uit de buitenlucht te onttrekken. Dat kan zelfs bij een buitentemperatuur van -15°C. Die warme lucht word dan naar binnen getransporteerd en uitgeblazen. Het koelmiddel stroomt dan in de andere richting. Hierbij worden geen fossiele brandstoffen gebruikt, maar duurzame energie. Dit maakt het een milieuvriendelijk apparaat.

De zorg om het milieu en de bewustwording van
onze invloed daarop wordt steeds breder gedragen

Verwarmen met airco goedkoper dan gas

Met een airconditioning verwarm jij jouw woning of werkplek een stuk goedkoper dan met jouw cv-ketel (gas), vooral nu met de stijgende gasprijzen. Door jouw huis (gedeeltelijk) te verwarmen met een airco verbruikt je minder gas. Hoeveel jij kunt besparen op de gasrelkening, is van meerdere factoren afhankelijk, zoals de COP waarde (COP staat voor Coefficient Of Performance. De waarde geeft het rendement van een warmtepomp (of ander toestel) weer: hoe hoger de COP, hoe hoger het rendement, hoe zuiniger de pomp.), de prijs voor gas en elektra, het type airco en het vermogen van de airconditioning. Eekels Airconditioning kan jou tijdens een gratis en vrijblijvend airco adviesgesprek vertellen wat de mogelijkheden en de besparing kan zijn.

Een airco verwarmt jouw huis goedkoper dan jouw cv-ketel, vooral nu met de stijgende gasprijzen

Comfort verwarmen met een airco

Bij het verwarmen met radiatoren wordt de lucht in de ruimte verwarmd. Koude lucht, van bijvoorbeeld de ramen, stroomt langs de radiator en wordt hierdoor opgewarmd. De opgewarmde lucht stijgt omhoog en verspreidt zich door de ruimte.

Bij het verwarmen met airco werkt dit net even wat anders. Een airconditioning blaast de warme lucht door middel van een ventilator geforceerd de ruimte in en straalt geen warmte af. Airconditioners hebben (automatisch) bewegende luchtkleppen, zogenaamde swing-mode. Met deze luchtkleppen kan warme lucht op de door jou gewenste manier de ruimte ingeblazen worden. Deze luchtstroom kan vervelend zijn als je daar precies onder zit. Er kan soms ook last zijn van trek in huis. Dit kun je gemakkelijk verhelpen door de stand van de luchtkleppen handmatig in te stellen en iets meer naar boven te richten. Dit kan wel gevolgen hebben voor het verwarmen van de ruimte. Houd er ook rekening mee dat de lucht door verwarmen met een airco droger kan zijn dan verwarmen met radiatoren.

Kosten airco als verwarming

Hoeveel jij uiteindelijk betaalt voor de airconditioning hangt af van de keuzes die je maakt bij de aanschaf. Hierbij kunt je denken aan het type, vermogen, aantal units en merk. Het is aan te raden om de meest energiezuinige airco te kopen. Deze is misschien in de aanschaf wat duurder, maar uiteindelijk bespaart je hiermee het meest op de energiekosten. Wij bieden een ruime keuze energiezuinige airconditioners aan van verschillenden merken waarbij er genoeg keuze is als je een airco zoekt die kan koelen en verwarmen. Neem contact met ons op voor meer informatie over welke merken, soorten en modelllen en het duurzaam verwarmen met airco.

Airco en zonnepanelen combineren

Een airconditioning werkt op elektriciteit. Hoeveel dat precies is, hangt af van verschillende factoren. Door jouw woning te verwarmen met airco zal jouw energieverbruik zeker (iets) stijgen, maar jouw gasverbruik daalt. Gelukkig is er een mogelijkheid om het extra stroomverbruik te compenseren, namelijk met zonnepanelen. Door het plaatsen van zonnepanelen kunt je de extra stroom die de airco verbruikt (deels) zelf opwekken. Hierdoor heb je minder of geen last van een stijgende energierekening.

Wil jij een airconditioning combineren met zonnepanelen? Dan word het verwarmen van je huis of werkplek met airco al helemaal energiezuinig en duurzaam. Wij werken nauw samen met Easydura, dé vakspecialist op gebied van verduurzaming. Wil je meer weten over verwarmen met airconditioning in combinatie met zonnepanelen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier. Na ontvangst van je bericht nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Duurzaam verwarmen met airconditioning in combinatie met zonnepanelen

Wil jij een airconditioning combineren met zonnepanelen?

Wij werken nauw samen met Easydura, dé vakspecialist op gebied van verduurzaming en zonnepanelen.
Wil je meer weten over verwarmen met airconditioning in combinatie met zonnepanelen van Easydura?

Wat is het verschil tussen een airconditioning en een CV-ketel?

Stroomverbruik van een elektrische verwarming

Als jij een 1000 Watt elektrische kachel gebruikt om jouw huis te verwarmen, betekent dit dat je 1000 Watt onttrekt aan het elektriciteitsnetwerk. Deze elektrische energie wordt omgezet in 1000 Watt warmte energie. De kachel die je gebruikt om te verwarmen is de opwekker van de warmte. Het rendement is dus 100%.

Een elektriciteitscentrale heeft bij het opwekken van elektriciteit een rendement van rond de 50%, en heeft dus twee keer zoveel energie nodig om jouw kachel van 1000 Watt te laten werken. Daarom ook dat de overheid de consumenten stimuleert om een CV-ketel te gebruiken. Het rendement van een moderne CV ketel is ongeveer 96%. Een airco, ofwel lucht-lucht warmtepomp, is geen elektrische kachel en en heeft een nog veel hoger rendement.

Rendement van airconditioning

Het energieverbruik voor een airconditioning bestaat alleen maar uit de elektriciteit voor het rondpompen van het koelmiddel en het laten ronddraaien van de ventilatoren. Stel dat we 400 Watt elektriciteit verbruiken met de airconditioning en hiermee voor 1600 Watt aan warmte energie verplaatsen. Dit betekend dat er een rendement gehaald wordt van 400%. Dit maakt het ontzettend voordelig om je woning te verwarmen met airco.

Wat is de COP factor?

Het rendement van een airco wordt benoemt met de COP factor. Van het vorige voorbeeld uitgaande is de COP factor, 1600/ 400 = 4. Deze factor 4 is tegenwoordig heel normaal. Hoe hoger de COP factor, hoe energiezuiniger de airconditioner werkt. Er zijn zelfs al airco toestellen met een COP factor van bijna 6! Een hoge COP factor zorgt vaak voor een duurdere aanschaf prijs, echter verdien je deze dik en dubbel terug door het lagere energieverbruik.

Verbruikskosten hoger bij een airco?

Vaak wordt gezegd dat een airco een groot stroomverbruiker is. Dit is niet geheel waar. Een airconditioning, van 3500 Watt, neemt gemiddeld maar zo’n 1300 Watt aan stroom op per uur. De compressor voor het rondpompen van de koelvloeistof zal naar gelang er warmte of koelte nodig is stapsgewijs aangestuurd worden.

Klanten in de volgende plaatsen gingen je voor en verwarmen met airco

Veel tevreden klanten in verschillenden plaatsen gingen je al voor en verwarmen duurzaam hun huis met een airco geplaatst door Eekels Airconditioning.

Wilt jij jouw huis ook duurzaam verwarmen met airco?

Dan is een airco van Eekels Airconditioning, oftewel een lucht-lucht warmtepomp, een goede optie. Het werkt namelijk op een zeer milieuvriendelijke manier door warmte aan de buitenlucht te onttrekken. Zo ben je voorbereid op de toekomst en draag jij jouw steentje bij aan een energiezuinige en schonere wereld. Daarnaast kun je ook flink besparen op de energiekosten als je kiest voor een energiezuinige airco installatie, want de nieuwste technologieën zorgen voor een optimaal rendement en een maximale energiebesparing. Meer weten over duurzaam verwarmen met een airconditioning? Neem vandaag nog contact met ons op voor het maken van een afspraak.

Afspraak maken voor een gratis en vrijblijvend airco adviesgesprek

Wil jij weten wat de mogelijkheden zijn in jouw situatie en wil je graag een persoonlijk en vrijblijvend airco adviesgesprek op locatie? Wij kijken samen met jou als klant, naar de allerbeste airco oplossingen die voldoen aan al jouw behoeften en het beste passen bij jouw leef- of werkomgeving. Wij komen dan ook graag persoonlijk bij je langs om de situatie op te nemen. Vul het formulier hieronder in voor het maken van een afspraak. Na ontvangst nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.