Duurzaamheid

In een duurzame wereld zijn mens (people), milieu (planet) en economie (profit) met elkaar in evenwicht

Eekels Airconditioning duurzaam ondernemen

Wat is eigenlijk duurzaam?

Duurzaam betekent: 'bedoeld om lang mee te gaan', 'relatief milieuvriendelijk', 'grondstofbesparend'. De term duurzaam heeft betrekking op dingen die geproduceerd of verkregen zijn op een manier die het milieu en de natuur zo min mogelijk belast. Duurzaam betekent kortom: ‘relatief milieuvriendelijk’, ‘grondstofbesparend’. Het gebruik van duurzaam in deze betekenis is sinds het einde van de twintigste eeuw sterk toegenomen.

Duurzame ontwikkeling is een ontwikkeling die tegemoetkomt aan de levensbehoeften van de huidige generatie, zonder die van de toekomstige generaties tekort te doen. Het gaat hierbij om economische, sociale en leefomgevingsbehoeften. Voorbeelden zijn een schoon milieu, biodiversiteit in de natuur, een hoogopgeleide en gezonde bevolking, goed werkende sociale netwerken en maatschappelijk vertrouwen.

Duurzaamheid is dus best wel een breed begrip, maar het komt er in het kort op neer dat in een duurzame wereld mens (people), milieu (planet) en economie (profit) met elkaar in evenwicht zijn, zodat we de aarde niet uitputten.

Wat valt er onder duurzaam?

Onder duurzaam vallen alle ontwikkelingen die op technologisch, economisch, ecologisch, politiek of sociaal vlak bijdragen aan een gezonde aarde met welvarende bewoners en goed functionerende ecosystemen, zijn duurzaam.

Wat zijn de 4 principes van duurzaamheid?

Het organiserend principe voor duurzaamheid is duurzame ontwikkeling, die vier met elkaar verbonden domeinen omvat: ecologie, economie, politiek en cultuur(eepc). Verschillende takken van de wetenschap houden zich met duurzaamheid bezig, zoals milieukunde en ecologische economie.

Wat zijn de 3 P’s?

People, Planet, Profit (oftewel de 3 P’s) werd bedacht door John Elkington, een adviseur op het terrein van duurzame ontwikkeling. Deze moeten met elkaar in evenwicht zijn om duurzaamheid te bereiken. Voor de Wereldtop over duurzame ontwikkeling in Johannesburg (2002) werd de P van Profit veranderd in 'Prosperity' (welvaart), om naast economische winst ook de maatschappelijke winst mee te wegen. Eekels Airconditioning tracht door de drie elementen people (mensen), planet (planeet/milieu) en profit (opbrengst/winst, markt) binnen ons airco bedrijf op harmonieuze wijze met elkaar te combineren bij te dragen aan een duurzame wereld.

People - Planet - Profit

Ga voor duurzaam

Wil jij op een duurzame manier een gezonde leefomgeving creëren?

Weet jij al hoe je op een duurzame manier een gezonde leefomgeving kunt creëren? Is het voor je woonkamer, slaapkamer, winkel of kantoor?
Eekels Airconditioning kijkt samen met jou voor de allerbeste en zuinigste oplossingen voor jouw airco behoeften, toepassingen en situaties

Duurzame klimaatoplossingen

Eekels Airconditioning stelt alles in het werk om zowel nu, als in de toekomst, haar klanten die op zoek zijn naar airconditioning voor woon en of werk toepassingen, de meest efficiënte en betrouwbare systemen aan te bieden.

We zijn ons bewust van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om het milieu te beschermen en met ons beleid en onze praktijken proberen we ervoor te zorgen dat milieu en duurzaamheid centraal staat in alles wat we doen.

Verantwoordelijkheid voor het milieu

Toekomst visie

Met een blik op de toekomst passen wij het liefste de meest energiezuinige A merk airco systemen toe welke voldoen aan de strengste energienormen (A+/A++ of hoger), welke gebruik maken van vooruitstrevende elektronische technologieën en gemaakt zijn van hoogwaardige duurzame materialen om zo lang mogelijk mee te gaan. Wij proberen bij te dragen aan een betere leefomgeving en zo een milieu verantwoordelijke airconditioning installateur te zijn. Op deze manier proberen we ons steentje bij te dragen aan een betere, gezondere en mooiere toekomst voor iedereen.

Duurzaam verwarmen met een airco

Duurzaam verwarmen met airconditioning

Duurzaam verwarmen met airconditioning zal niet het eerste zijn waar jij aan denkt als je kiest voor een airco systeem voor in je huis of op je werkplek. Je wilt namelijk dat de airconditioning jouw huis koel houdt tijdens die warme zomerdagen. Maar wist je dat jij jouw woning ook duurzaam kunt verwarmen...

Eekels Airconditioning is dé specialist voor duurzame airco toepassingen

Je zit goed bij Eekels Airconditioning, dé solide en betrouwbare partner voor alles op het gebied van airconditioning.
Bel ons meteen voor een gratis en vrijblijvende offerte voor een duurzame airconditioning dat bij jouw behoeften past.

Afspraak maken voor een gratis en vrijblijvend airco adviesgesprek

Wil jij weten wat de mogelijkheden zijn in jouw situatie en wil je graag een persoonlijk en vrijblijvend airco adviesgesprek op locatie? Wij kijken samen met jou als klant, naar de allerbeste airco oplossingen die voldoen aan al jouw behoeften en het beste passen bij jouw leef- of werkomgeving. Wij komen dan ook graag persoonlijk bij je langs om de situatie op te nemen. Vul het formulier hieronder in voor het maken van een afspraak. Na ontvangst nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.