Airconditioning

Een airconditioning koelt of verwarmt de lucht in een ruimte. Daarnaast, ontvochtigt, filtert en reinigt het de lucht

Eekels Airconditioning

Wat is airconditioning?

Airconditioning, klimaatregeling, luchtbehandeling of luchtregeling is de behandeling van de lucht in binnenruimtes. Andere benamingen zijn airconditioner, airco, klimaatregelaar, klimaatbeheersing en comfortkoeling. Het apparaat of de installatie waarmee de airconditioning plaatsvindt, wordt kort met airco (A/C) aangeduid of als klimaatregelaar of luchtregelaar.

Met airconditioning kan de temperatuur en luchtvochtigheid op een aangenaam niveau gehouden worden, terwijl het buiten onaangenaam warm of koud is. Door het toepassen van een filtersysteem kan de lucht tevens worden gezuiverd.

Toepassingen van airconditioning

Een airco kan de lucht in een ruimte dus verkoelen en verwarmen. Daarnaast, ontvochtigt, filtert en reinigt het de lucht. Met een airconditioning kun je het hele klimaat van een ruimte regelen en zo een gezonde leefomgeving creëren. Een airco kan op veel manieren en situaties worden toegepast, zoals wonen, werken, zorgen, winkelen, vrije tijd en leren. Of je nu een airconditioning nodig hebt voor je woonkamer, slaapkamer, zolder, winkel, restaurant, school of kantoorruimte, er is voor iedere situatie en toepassing een geschikte oplossing.

Eekels Airconditioning biedt die oplossing voor elke airco behoefte, toepassing en situatie. We zijn dé airco specialist en solide en betrouwbare partner voor al jouw oplossingen op het gebied van airconditioning in Limburg, Barabant en Gelderland. Daarnaast zijn de airconditioning systemen die wij verkopen, installeren en onderhouden een zeer energiezuinig alternatief voor de gewone standaard CV-systemen met zeer hoge rendementen.


Airconditioning

Voor welke ruimte wil jij een gezonde leefomgeving creëren?

Weet jij al voor welke ruimte jij een gezonde leefomgeving wilt creëren? Is het je woonkamer, slaapkamer, winkel of kantoor?
Eekels Airconditioning kijkt samen met jou voor de allerbeste oplossingen voor jouw airco behoeften, toepassingen en situaties

Werking van een airconditioning

De letterlijke vertaling van airconditioning is ‘het op de juiste temperatuur en zuiverheid houden van de lucht in een gesloten ruimte’. De installatie die we daarvoor gebruiken wordt ook airconditioning genoemd. Deze installatie bestaat in de basis uit drie delen. Deze drie delen zijn de binnenunit, de buitenunit en een bediening. De binnenunit zuigt de lucht aan uit de ruimte en blaast de gekoelde of verwarmde lucht weer uit. De binnenunit is met koudemiddelleidingen aangesloten op de buitenunit. De buitenunit zorgt voor de circulatie van het koudemiddel en geeft de overtollige warmte of koude af aan de buitenlucht. Met de bediening kan de gewenste instelling van de airconditioner geregeld worden. Een bediening kan draadloos zijn (infrarood) of bedraad (bedieningspaneel aan de wand), dit hangt o.a. af van het gekozen systeem en de wensen en behoeften van de klant.


Voor iedere situatie een airconditioning

Welk soort airconditioning systeem je kiest wordt in de meeste gevallen bepaald door de hoeveelheid te conditioneren ruimten en de gewenste functies van en eisen aan de airco installatie: koelings- en verwarmingsbehoeften, gebruikerseisen, gebruik van warm water of combinaties hiervan. Voor iedere situatie en toepassing kan Eekels Airconditioning jou een passende oplossing bieden. Wij verkopen en plaatsen verschillende zogenaamde single split airco systemen waarbij één tot vier dezelfde binnenunits gekoppeld kunnen worden aan één buitenunit en voorzien van één bediening.

Heb je meer vertrekken die gekoeld of verwarmd moeten worden, dan kun je kiezen voor een multi split airco systeem. Eén buitenunit gecombineerd met tot vijf, mogelijk verschillende, binnenunits voorzien van elk een eigen bediening. Heb je meer dan vijf ruimten die gekoeld of verwarmd moeten worden? De grotere, zeer energiezuinge VRF systemen hebben vele mogelijkheden waarmee aan elke behoefte, wens of voorwaarde tegemoet kan worden gekomen. Kortom, voor elke toepassing biedt Eekels Airconditioning een passende oplossing!


Kies voor dé airco vakman, kies voor Eekels Airconditioning

Met de verkoop, de plaatsing en het onderhoud van vele airco systemen per jaar is Eekels Airconditioning in Limburg, Brabant en Gelderland een vooraanstaand airco installateur. Met een zeer uitgebreid portfolio bieden wij voor elke denkbare situatie een passende oplossing voor klimaatbeheersing. Met een blik op de toekomst passen wij het liefste zeer energiezuinige A merk airconditioners toe welke voldoen aan de strengste energienormen, gebruik maken van vooruitstrevende elektronische technologieën en gemaakt zijn van hoogwaardige duurzame materialen. Wij proberen bij te dragen aan een betere leefomgeving en zo een milieu verantwoordelijke airconditioning installateur te zijn. Op deze manier proberen we ons steentje bij te dragen aan een betere, gezondere en mooiere toekomst voor iedereen.

Vaste airco kopen en laten installeren

Vaste airconditioning kopen en laten installeren

Je bent dus van plan om een vaste airco te kopen en laten plaatsen door een vakman. Dan ben je bij Eekels Airconditioning aan het juiste adres! Wij zijn de solide en betrouwbare partner voor al jouw oplossingen op het gebied van airconditioning. Wist je trouwens dat je met airconditioning het hele jaar...

Airco onderhouden

Airco onderhoud met een onderhoudscontract

Wanneer je regelmatig jouw airconditioning systeem laat onderhouden door een erkende airco installateur verlengt het de levensduur van de airconditioner en zorgt het tevens voor een blijvend energiezuinige en goede werking. Zo heb jij jaarlijks een schone en professioneel onderhouden...

Verschillende situaties waar airconditioning kan worden toegepast

Hieronder staan verschillende toepassingen en situaties waar airconditioning systemen kunnen worden toegepast. Staat jouw airco situatie er niet bij? Of heb je meer vragen over jouw persoonlijke- en/of werksituatie neem contact met ons op. Wij proberen voor elke denkbare situatie en toepassing een passende oplossing te vinden.

Voor welke toepassing of situatie wil jij een airco kopen?

Voor welke toepassing, situatie of behoefte jij ook een airco nodig hebt, bij Eekels zit je goed voor alles op het gebied van airconditioning.
Bel ons vandaag nog op voor een gratis en vrijblijvende offerte op maat voor een airconditioning installatie die bij jouw behoeften past.

Airco kopen en laten installeren in huis

Airconditioning voor in huis

Of je nu heerlijk comfortable op de bank wilt zitten, lekker wil slapen tijdens een warme zomer nacht, het hoofd koel wil houden terwijl je werkt op je zolderkamer of als je gewoon thuis wil komen in een fijne aangename temperatuur, een airconditioning in huis biedt op vele fronten comfort en gemak...

Airco kopen en laten installeren op het werk

Airconditioning voor op het werk

Werknemers zijn waarschijnlijk het grootste kapitaal van een bedrijf. Daar wil je als baas toch goed voor zorgen. Immers, als het werkklimaat niet prettig is kost dat op den duur productiviteit en dus ook geld. Een optimaal binnenklimaat is één van de pijlers van een prettige sfeer in de werkomgeving...

Airco kopen en laten installeren in een winkel

Airconditioning voor in een winkel

Winkelen doen we heel graag en dat is het prettigste als het klimaat in de winkel zo aangenaam mogelijk is, op warme maar ook op koude dagen. Wanneer jouw klanten zich prettig voelen blijven ze graag wat langer in jouw winkel, en dus wil je voor de bezoekers van jouw winkel het liefste een...

Airco kopen en laten installeren in de recreatie

Airconditioning voor in de vrijetijdsbesteding

Er zijn heel veel plaatsen denkbaar waar we onze vrije tijd kunnen doorbrengen, of het nu gaat om een korte periode of om een langer verblijf. Als we dat buitenshuis doen willen we dat natuurlijk graag zo comfortabel mogelijk kunnen doen. Voor een horeca-ondernemer is het daarom belangrijk om het...

Airco kopen en laten installeren in de zorg

Airconditioning voor in de gezondheidszorg

In de gezondheidszorg kunnen temperatuur en luchtvochtigheid grote invloed hebben op de beleving van welbehagen. Voor bewoners van uiteenlopenden zorginstellingen, tijdelijk of permanent, maar ook voor een cliënt van bijvoorbeeld een huisarts, tandarts of fysiotherapeut luistert dit nauw. Wanneer...

Airco kopen en laten installeren op school

Airconditioning voor op school

Of je nu vertoeft in een peuterspeelzaal, klaslokaal of collegezaal, daar waar je kennis opdoet wil je je als leerling goed voelen en geconcentreerd kunnen werken. Een goed binnenklimaat kan hier zeker bij helpen. Door het klimaat op school wordt het lerende kind helaas nogal eens het kind van de...

Soorten airco systemen en het aantal te conditioneren ruimtes

Eekels Airconditioning is dé specialist voor iedere airco toepassing

Je zit goed bij Eekels Airconditioning, dé solide en betrouwbare partner voor alles op het gebied van airconditioning.
Bel ons nu meteen voor een gratis en vrijblijvende offerte voor een airconditioning systeem dat bij jouw behoeften past.

Afspraak maken voor een gratis en vrijblijvend airco adviesgesprek

Wil jij weten wat de mogelijkheden zijn in jouw situatie en wil je graag een persoonlijk en vrijblijvend airco adviesgesprek op locatie? Wij kijken samen met jou als klant, naar de allerbeste airco oplossingen die voldoen aan al jouw behoeften en het beste passen bij jouw leef- of werkomgeving. Wij komen dan ook graag persoonlijk bij je langs om de situatie op te nemen. Vul het formulier hieronder in voor het maken van een afspraak. Na ontvangst nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.